Telecí plátky s omáčkou z hub
Seznam surovin
- telecí maso 4 plátky (kýta)
 - houby nakládané 250 gramů (nakyselo)
 - smetana na šlehání 2 decilitry
 - vývar masový 2 decilitry (může být z kostky)
 - šunka pršut 4 plátky (může být i bavorský špek)
 - máslo 40 gramů
 - mouka pšeničná hladká 40 gramů
 - cibule 1 kus
 - olej olivový 2 lžíce
 - rozmarýn 4 snítky
 - bobkový list 1 kus (celý)
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 
Postup přípravy
V rendlíku rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli a mouku. Mícháme, dokud mouka nezačne růžovět, a poté jíšku necháme zchladnout. V kastrolu zahřejeme vývar se smetanou. Jíšku dáme do misky, po částech do ní vmícháme polovinu vývaru se smetanou a rozšleháme. Rozšlehanou jíšku vmícháme do kastrolu, přidáme bobkový list a za občasného míchání vaříme asi 30 minut.
Maso mezitím naklepeme, poklademe z jedné strany pršutem a propíchneme snítkou rozmarýnu. V pánvi rozpálíme olivový olej a telecí plátky na něm zprudka opečeme z obou stran. Potom stranu bez pršutu osolíme a dopečeme z každé strany ještě asi 2 minuty.
Houby nalijeme do sítka a necháme odkapat. Vložíme je do omáčky a podle chuti přidáme sůl a čerstvě mletý pepř. Omáčku na talíři doplníme masem a přílohou.
							
						
					




Načítám komentáře...