Slávky na cidru

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slávky důkladně očistěte pod studenou tekoucí vodou, odstraňte byssová vlákna (vousy) a vyplá- chněte případný písek. Poškozené nebo otevřené mušle vyhoďte. Pootevřené slávky lehce zmáčkněte mezi prsty, pokud se zavřou, jsou v pořádku, jen se potřebovaly nadechnout.

2. Šalotku nakrájejte najemno, řapíkatý celer a česnek na plátky, vše zpěňte na oleji. Přidejte slávky, lehce promíchejte, přilijte cidre, přiveďte k varu, ztlumte plamen a přiklopte.

3. Duste maximálně 3–5 minut. Během té doby by se měly mušle otevřít. (Pokud je budete vařit příliš dlouho, budou gumové.) Neotevřené mušle odstraňte. Posypte nasekanou petrželovou natí, podávejte s křupavou bagetou a dobře vychlazeným cidrem.

Poznámka k receptu

Nezapomeňte, že to nejlepší se skrývá na dně hrnce, tekuté jablko se proměnilo v lahodnou šťávu, která se krásně vsákne do bagety.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...