Ryba v petrželové krustě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupaný česnek utřeme se solí a promícháme s najemno nakrájenou petrželkou a bazalkou.

Pstruha omyjeme, necháme mu hlavu a ocas. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a pstruha potřeme polovinou bylinkové směsi. Zlehka ho poprášíme moukou a osmažíme v pánvi na rozehřátém másle asi půl minuty z každé strany.

Do druhé části bylinkové směsi přimícháme větší část másla a strouhanku. Pstruha položíme do zapékací mísy vymazané máslem a potřeme ho na povrchu druhou částí bylinkové směsi, do které jsme přimíchali strouhanku a máslo. Pstruha pokapeme citronovou šťávou, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme zakryté asi 25 minut, dokud krusta na povrchu nezezlátne (ke konci pečení pstruha odkryjeme). Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka k receptu

Pstruha během pečení průběžně kontrolujte, aby se krusta na povrchu nepřipálila.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...