Filátka pstruha s bazalkovou pěnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pstruhy vyfiletujeme. Na každou porci tak budeme mít 2 filátka. Filátka osolíme, opepříme, protkneme do požadovaného tvaru citronovou trávou a upečeme na másle.

Lilek si nakrájíme na tenčí plátky a usmažíme do křupava na oleji. Necháme osušit na savém papíru.

Na tomatovou omáčku dáme do hrnce rozvařit sekaná rajčata, osolíme, opepříme, přidáme pár lístků čerstvé bazalky a rozmixujeme.

Do keramické misky skládáme vrstvu lilku, osolíme a opepříme, potřeme vrstvou rajčatové omáčky, posypeme parmazánem a takto pokračujeme do výšky cca 5 - 7 cm. Dáme zapéct do trouby na 160 °C na 30 minut.

Smetanu svaříme spolu s lístky bazalky, ochutíme solí a pepřem a vyšleháme tyčovým mixérem na pěnu.

Zeleninový koláč nakrájíme na čtverce, naskládáme spolu s upečenými filátky na talíř a přelijeme
našlehanou bazalkovou pěnou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...