Pečené rybí filátko s petrželovou kaší

Seznam surovin

Na kaši:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Petržel opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme plátky petržele a opékáme je, dokud nezačnou trochu zlátnout. Přidáme jemně pokrájenou oloupanou cibuli a při mírné teplotě restujeme asi 5 minut. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme doměkka.

V sekacím strojku rozsekáme chleby bez kůrky na jemnou drť. Nasypeme ji do pánve s rozpuštěným máslem a strouhanou citrusovou kůrou a mícháme při střední teplotě, dokud lehce nezezlátne. Filátka opláchneme, osušíme a osolíme. Osmaženou drť nasypeme na talíř a filátka v ní z jedné strany obalíme. Touto stranou filátka klademe na rozpálenou pánev s olejem, po osmahnutí je opatrně otočíme a dopečeme při střední teplotě i z druhé strany.

Podušenou petržel propasírujeme přes jemné síto a dochutíme pepřem a solí. Naplníme ji do cukrářského sáčku s širokou hladkou trubičkou a nastříkáme ozdobně na talíře. Podáváme s vhodnou přílohou, třeba pečenými nebo vařenými bramborami, a nakonec přidáme pečená filátka.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...