Tuňák v tymiánové krustě s parmazánovou kaší

Seznam surovin

Na parmazánovou kaši:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory překrájíme, zalijeme je horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Slijeme je, rozšťoucháme, zalijeme horkou smetanou, přidáme strouhaný parmazán a vše rozšťoucháme na hladkou kaši, kterou podle potřeby ještě dochutíme solí a uložíme v teple.

Tuňáka nakrájíme na 4 stejné válečky. Osolíme je, opepříme a pomalu opečeme ze všech stran v pánvi na olivovém oleji tak, aby zůstal tuňák uprostřed růžový. Pak válečky obalíme v sušeném tymiánu.

Z parmazánové kaše vytvarujeme pomocí dvou lžic namočených v horké vodě větší noky, rozdělíme je po třech na talíře a každou porci doplníme válečkem tuňáka nakrájeným na tři plátky.

Nakonec každou porci doplníme opranými, odkapanými a na kousky natrhanými listy kadeřavého salátu pokapanými citronovou šťávou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Hotového nakrájeného tuňáka přimíchejte do kaše a vše zapečte v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...