Tuňák s karotkou na sójové omáčce
Seznam surovin
- tuňák 4 kusy (menší steaky, celkem asi 400 g)
- mrkev 8 kusů (karotka)
- olej olivový 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- pepř (mletý)
- sůl
- hráškové výhonky (nebo rukola či polníček, na doplnění)
Postup přípravy
Porce tuňáka potřeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi tak, aby maso na řezu zůstalo růžové.
Karotky očistíme, vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme 3 minuty. Scedíme je, vrátíme do hrnce, přidáme trochu oleje a zprudka orestujeme. Pak přidáme polovinu sójové omáčky, necháme rychle zpěnit, přidáme 4 lžíce vody a krátce podusíme (karotky by měly zůstat trochu tvrdší).
Ryby rozdělíme na talíře, přidáme karotku, pokapeme ji zbytkem sójové omáčky a každou porci doplníme výhonky mladého hrášku, rukolou nebo polníčkem.
Načítám komentáře...