Černá treska podle babičky Cusumano

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambůrky omyjeme, uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout. Pak je nakrájíme podélně na čtvrtky a opečeme v pánvi na olivovém oleji. Přidáme nakrájené šalotky a česnek, rozpůlené kapary a nakrájená sušená rajčata, krátce orestujeme a vmícháme nasekanou petrželku.

Tresku nakrájíme na porce o váze asi 150 g, osolíme je a opepříme. Vložíme je kůží dolů do rozehřáté pánve s olivovým olejem a pečeme dozlatova asi 4 minuty z každé strany. Důležité je rybu nepřepéct. Kontrolu můžete provést tak, že do ryby vpíchnete úzký nůž, necháte ho tam asi 3 sekundy a pak si ho přiložíte ke rtům – měl by být vlažný, ne horký.

Do pánve přidáme připravené brambůrky, přilijeme bílé víno, rybí vývar a šťávu z limetky a tekutinu svaříme na polovinu původního množství. Dochutíme solí a pepřem a zjemníme trochou olivového oleje.

Poznámka k receptu

Grenaille jsou speciální francouzské brambory, které se nemusí loupat, stačí je jen omýt. Lze je nahradit novými salátovými bramborami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...