Grilované vepřové v betelových listech
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (vepřové)
 - rybí omáčka 2 lžičky
 - sůl 1 lžička
 - pepř 1/2 lžičky
 - betelové listy 1 svazek
 - česnek 2 stroužky
 - cibulka jarní 1 kus
 - cukr 1 lžička
 - olej
 
Postup přípravy
Jarní cibulku a česnek nasekejte nadrobno. Smíchejte s mletým masem, přidejte rybí omáčku, cukr, osolte a opepřete. Vše důkladně zamíchejte a nechejte 10–15 minut odležet.
Mezitím omyjte betelové listy a zbavte je stonků. Z masové směsi vyválejte válečky o síle prstu a dlouhé 6–7 cm. Válečky zaviňte do betelových listů. Závitky opékejte na grilu z obou stran, dokud listy neztmavnou – jsou lehce křupavé a maso upečené. Pokud připravujete maso na elektrickém grilu či pánvi, plochu, na kterou závitky položíte, jen lehce potřete olejem.
Podávejte s nudlemi bún (kulaté rýžové nudle) nebo rýží, čerstvou zeleninou a bylinkami. Závitky namáčejte do kvalitní rybí či sójové omáčky.
Poznámka k receptu
Betelové listy mají chuť máty peprné, ale po kuchyňské úpravě voní po skořici. Používají se k balení masa a lze je nahradit kapustou.
							
						
					




Načítám komentáře...