MLETÉ JEHNĚČÍ MASO S KVĚTÁKEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Květák rozeberte na růžičky, omyjte je, dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kari, citronovou šťávu, promíchejte a vařte, dokud květák nezměkne.

2. V dalším hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte maso a zprudka ho opékejte, aby se zatáhlo. Přilijte rajčata a promíchejte. Pokud je třeba, podlijte maso i trochou vody. Osolte, opepřete a nechte dusit. Mezitím nakrájejte chilli papričku nadrobno a hladkolistou petrželku nahrubo. Přidejte je k masu a duste ještě asi 5–10 minut, aby se tekutina zredukovala a maso získalo krémovou konzistenci.

3. Jogurt vlijte do misky, prolisujte k němu česnek, osolte, přidejte harissu, a pokud chcete, i trochu hladkolisté petržele. Hotový květák sceďte a podávejte s masem a ochuceným jogurtem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...