Jehněčí kotlety s ořechovou krustou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Med našleháme se sójovou omáčkou, až vznikne hustý sirup. Maso necháme ohřát na pokojovou teplotu a pak ho rozkrojíme na polovinu tak, aby vznikly dvě části po 4 kotletách. Osolíme je a opepříme, vložíme do pánve s olejem rozehřátým na střední teplotu a opečeme ze všech stran do zlatohněda. Kotlety postavíme masitou stranou nahoru na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme 10 minut. Pak je potřeme připravenou směsí medu se sójovou omáčkou, rovnoměrně na ně nasypeme nahrubo rozdrcené ořechy a dobře je přitiskneme. Pečeme ještě asi 10 až 15 minut. Hotové kotlety vyjmeme z trouby a necháme 5 minut dojít. Pak každou porci rozkrojíme na dvě části a podáváme na nahřátých talířích.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...