Námořnické maso s rozinkovou rýží

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso důkladně omyjte a osušte. Do šálu prokrojte kapsu a naplňte ji oloupanými vejci. Špičky vajec seřízněte a skládejte je těsně za sebou do otvoru. Kapsu uzavřete jehlou a maso po obvodu ovažte motouzem, tak aby si zachovalo při pečení tvar válce.

Tři oloupané cibule nakrájejte nahrubo, maso osolte, opepřete a opečte na rozehřátém sádle z obou stran. Do výpeku vložte cibuli a orestujte ji dozlatova, přidejte rajský protlak, povidla a ještě chvíli
povařte. Zalijte 200 ml vody, vložte maso a pod poklicí duste za stálého podlévání doměkka.

Měkké maso vyjměte, mouku důkladně rozkvedlejte ve 200 ml vody a směsí mouky za stálého míchání zahustěte omáčku. Nakonec vlijte víno a nechte přejít varem.

Rýži důkladně propláchněte pod studenou vodou a na sítu ji nechte okapat. Do zbylé oloupané cibule napíchejte hřebíček a na rozehřátém oleji rýži orestujte, zalijte 500 ml studené vody, osolte, přidejte
cibuli a přiveďte k varu. Kastrol zakryjte a rýži doduste v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 20 minut; záleží na kvalitě a druhu rýže. Z hotové rýže vyjměte cibuli a vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

Maso nakrájejte na plátky, rýži rozdělte na talíře, přidejte omáčku a maso položte přes ní, aby vynikl řez vejce a masa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...