Hovězí po burgundsku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme a zprudka orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a také ji orestujeme. Pak přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na drobné kostičky, orestujeme, přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a znovu krátce orestujeme. Vrátíme zpět maso, vše okořeníme tymiánem, zalijeme červeným vínem a dusíme pod pokličkou.

Když je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěné a na plátky nakrájené žampiony, vše dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a dodusíme zcela doměkka. Podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...