Vídeňské hovězí rolády

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme na tenko mezi mikrotenovými foliemi. Potřeme hořčicí, posolíme, popepříme. Špek nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky a lehce orestujeme. Okurky nakrájíme na nudličky a všechno naklademe na plátky masa. Všechno velmi pevně zarolujeme a svážeme provázkem. Posolíme zvenku a poprášíme moukou.

Mrkev a celer nakrájíme na kostičky, pórek na malá kolečka. V kastrolu rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme roládičky. Dáme stranou.

Na stejném oleji orestujeme zeleninu 4 - 5 minut, přilijeme polovinu vína a přidáme maso. Dusíme do měkka asi hodinu a půl. Když je šťáva vydušená podléváme vývarem a vínem. Maso občas otočíme. Když je maso měkké, dáme stranou a omáčku zprudka provaříme na požadovanou hustotu.

Poznámka k receptu

Podáváme s knedlíky nebo s noky.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...