RESTOVANÉ HOVĚZÍ S ČERVENOU PAPRIKOU A BROKOLICÍ
Seznam surovin
- hovězí maso 4 kusy (nízký roštěnec)
 - paprika červená 1 kus
 - brokolice 1/2 kusu
 - cibulka jarní 2 snítky
 - česnek 2 stroužky
 - moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
 - olej 3 lžíce (rostlinný)
 - semínka sezamová 2 lžíce (bílá)
 - nudle (skleněné k podávání)
 
Marináda:
- sójová omáčka 5 lžic
 - ocet rýžový 2 lžíce
 - zázvor 1 lžíce (nastrouhaný)
 - kmín římský 1 lžička (drcený)
 - koření chilli 1 lžíce (vločky)
 - med 1 lžíce
 
Postup přípravy
1. Připravte marinádu: smíchejte sójovou omáčku, med a ocet, přidejte najemno nastrouhaný zázvor, římský kmín a chilli vločky. Maso nakrájejte na silnější nudličky a naložte do směsi.
2. Brokolici rozeberte na malé růžičky, papriku nakrájejte na proužky, cibulku na kolečka a česnek na plátky. V hlubší pánvi nejprve nasucho opražte sezam a odložte ho stranou. Pak rozpalte olej a zprudka na něm orestujte zeleninu. Přidejte škrob, promíchejte a vmíchejte maso i s marinádou. Zprudka několik minut opékejte. Zelenina by měla zůstat křupavá. Podávejte se skleněnými nudlemi, posypané opraženým sezamem.
Poznámka k receptu
Sladkoslaná marináda a zprudka opečená zelenina si porozumějí s každým druhem masa, a dokonce i s tofu. Dobrý steak u nás ale vede. Mrkněte do lednice a přidejte klidně i kousek mrkve, hrášek nebo žampiony či shiitake. Žádná kombinace nemůže dopadnout špatně.
							
						
					
									




Načítám komentáře...