TACOS S TRHANÝM HOVĚZÍM

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a nakrájejte na kostky. V hrnci vhodném do trouby rozpalte olej a zprudka maso orestujte, přidejte česnek nakrájený na plátky, opečte ho, přidejte koření, oregano a nechte minutku rozvonět. Nakonec maso podlijte vývarem, osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte asi 6 hodin, dokud se maso nezačne téměř rozpadat. Občas ho zkontrolujte, a pokud je třeba, podlijte vývarem nebo vodou. Ke konci pečení by maso nemělo být vysušené ani „plavat“, na dně by ale mělo zůstat trochu výrazné šťávy.

2. Před koncem pečení smíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a lehce ji osolte. Cibuli i rajčata nakrájejte na klínky a koriandr nasekejte. Hotové maso natrhejte na vlákna a promíchejte s vypečenou šťávou. Placky opečte nasucho a vše noste na stůl. Každý si pak podle chuti potře placku zakysanou smetanou, přidá maso a posype rajčaty, cibulí a koriandrem.

Poznámka k receptu

Pomalu pečené hovězí je nejlepší, když se úplně rozpadá. Využijte jeho skvělé chuti i struktury a naplňte jím tacos s mexickou chutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...