Levné hovězí steaky s višňovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso zbavíme všech tučných a blanitých částí (ty můžeme uschovat na polévku) a nakrájíme ho na plátky, které budou různě velké, ale měly by být přibližně stejně silné (asi 1,5 cm).

Plátky jemně naklepeme, opepříme, vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a pečeme asi 4 minuty z každé strany. Po opečení steaky osolíme, vložíme do nahřáté mísy, zakryjeme pokličkou a necháme odpočinout.

Do pánve s masovým výpekem vhodíme očištěné a na kolečka nakrájené jarní cibulky a když zašumí, vmícháme višňový džem a necháme jen krátce prohřát.

Steaky rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou z pánve a ihned podáváme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...