Hovězí burger s hruškou, gorgonzolou a tatarkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vychlazené hovězí maso namelte nahrubo a vytvořte z něj burger - syrová placka by měla být o něco širší než bulka, protože při grilování se mírně stáhne. Maso z obou stran osolte, opepřete a lehce potřete olejem.

2. Na rozpálený gril umístěte burger, rozpůlenou bulku, plátky hrušky posypané cukrem a plátky slaniny. Maso grilujte z každé strany asi 3 - 4 minuty, slaninu, dokud se neopeče, a hrušky, dokud nezkaramelizují. Před koncem grilování na maso rozdrobte gorgonzolu a nechte lehce roztavit.

3. Sestavte burger: spodní část bulky potřete tatarkou Hellmann’s, poklaďte listy salátu a zkaramelizovanou hruškou. Na ni položte maso, plátky slaniny, přiklopte vrchní částí bulky (i tu můžete potřít tatarkou) a ihned podávejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...