Bogotský guláš s noky
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (přední)
 - cibule 6 kusů (velká)
 - káva 2 lžičky (instantní )
 - koření Maggi Harmonie chuti 1 lžička
 - perník 2 lžíce (strouhaný)
 - olej 1 decilitr
 
Na noky:
- brambory 500 gramů (vařené ve slupce)
 - vejce 1 kus
 - mouka pšeničná hrubá
 - krupice (pšeničná)
 - sůl
 - strouhanka
 
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené maso a orestujeme za všech stran. Zaprášíme instantní kávou, důkladně promícháme a pak teprve zalijeme vodou. Vaříme do změknutí masa s menším množsvím vody.
Potom přidáme lžičku maggi a podle potřeby osolíme. Celou omáčku zahustíme najemno strouhaným perníkem.
Podáváme s bramborovými noky, které si sami připravíme: uvařené vychladlé brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme vajíčko, sůl, mouku, strouhanku, krupici a zpracujeme těsto tak husté, aby se nerozvařilo. Vytvarujeme noky a vaříme ve vroucí vodě pět minut. Během vaření je několikrát zamícháme.
							
						
					




Načítám komentáře...