Thajské zelené kari

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké proužky, na hodně rozpálené pánvi opečeme dozlatova a odložíme stranou. To samé provedeme i se zeleninou – orestujeme nakrájené houby, ke kterým přidáme hrášek, nakrájenou zelenou papriku a bambusové výhonky. Opékáme dle tvrdosti a velikosti - cca 6 minut - a necháme stranou.

2. Ve stejné pánvi, na malém množství oleje opražíme kari pastu, přidáme polovinu kokosového mléka a povaříme do mírného zhoustnutí.

3. Do vzniklé omáčky postupně přidáváme: na plátky nakrájený zázvor, limetkové lístky, citrónovou trávu, rybí omáčku a chilli. Po převaření omáčky přidáme předem připravenou zeleninu a maso, přilijeme zbytek kokosového mléka a necháme povařit do libovolné hustoty.

Poznámka k receptu

Thajskou zelenou kari pastu můžete zakoupit v žižkovském Chefshopu (www.chefshop.cz)

Zázvor nám dodává pouze chuť – po dokončení jej vyjmeme.

Hodnocení: 2,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...