Řecké grilované kuře s tzatziki

Seznam surovin

Na 4 porce:

Marináda:

Tzatziki:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuře potřete polovinou marinády, zabalte ho do pečicího papíru a zavažte jako balíček.

2. Pečte ho na grilu asi 35 minut.

3. Poté balíček rozvažte a kuře přemístěte do pekáče prsíčky dolů. Přidejte k němu cibule nakrájené na větší kusy a překrojený česnek. Odkryté (za občasného potírání zbylou marinádou) ho dopékejte na grilu dalších 35 minut. Podávejte s tzatziki.

4. Tzatziki: Okurku nastrouhejte a vymačkejte z ní vodu. Vmíchejte k ní jogurt, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, najemno nasekanou mátu a kopr a dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.

Poznámka k receptu

Toto kuřátko voní vzpomínkami (nebo těšením se) na dovolenou...

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...