Kuřecí roláda s kuskusem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuskus nasypeme do vhodné mísy, zalijeme ho vroucím kuřecím vývarem, zakryjeme fólií, necháme 5 minut stát a pak ho načechráme vidličkou.

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, orestujeme je za stálého míchání asi 5 minut a odstavíme z ohně. Piniové oříšky krátce orestujeme na suché pánvi dozlatova a přidáme je spolu s cibulí a česnekem ke kuskusu. Pak přidáme omyté a nasekané sušené meruňky, petrželku s mátou, citronovou šťávu a lehce rozšlehané vejce, podle chuti osolíme, dobře promícháme a necháme vychladnout.

Plátky slaniny přejedeme po délce tupou hranou nože, abychom je lehce roztáhli do délky. Pak je rozložíme na potravinovou fólii vhodnou na pečení vedle sebe tak, aby se lehce překrývaly a vytvořily obdélník. Kuřecí řízky opatrně rozklepeme mezi dvěma fóliemi na plátky silné asi 1 cm a rozložíme je na slaninu tak, aby mezi masem nebyly mezery a po stranách zůstal asi 2 cm volný pruh. Maso lehce osolíme, rozetřeme na něj podél spodní delší strany připravenou kuskusovou náplň a maso i s náplní pomocí fólie opatrně zavineme do rolády. Pevně ji do fólie zabalíme, fólii na okrajích zavážeme a roládu necháme nejméně 2 hodiny nebo i přes noc odležet v chladu.

Zabalenou roládu položíme spojem dolů do pekáčku a vložíme ji na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Pak z ní odstraníme fólii, roládu potřeme zbylým máslem a pečeme ještě 20 – 30 minut, dokud není roláda propečená i uvnitř (náplň uvnitř musí být horká). Během pečení roládu podle potřeby podléváme horkou vodou.

Poznámka k receptu

Roládu si můžete připravit i na piknik. Celou vychladlou roládu zabalte do alobalu a uložte do druhého dne v chladničce. Pak ji nakrájejte na plátky silné 1 cm a uložte je do uzavíratelné krabičky. Pro větší jedlíky můžete přibalit i nakrájené pečivo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...