KUŘECÍ KŘIDÝLKA S MANGOVÝM ČATNÍ

Seznam surovin

Čatní:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse prošlehejte med, olej, sójovou omáčku a nadrobno nasekaný koriandr, osolte a opepřete. Do marinády naložte křidýlka, promíchejte, aby se všechna obalila marinádou, a nechte asi hodinu odležet. Pak křidýlka rozložte na plech vyložený pečicím papírem, posypte je sezamem a lžící na ně naneste zbytek marinády. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.

2. Než se křidýlka dopečou, pusťte se do čatní: cibuli, česnek a chilli papričku nakrájejte nadrobno, zázvor nastrouhejte, mango nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek, pak přidejte zázvor a všechno koření, nechte 1 nebo 2 minuty rozvonět, přisypte mango a promíchejte. Nakonec přidejte cukr, vinný ocet a vodu a podle chuti osolte. Vařte asi 5 minut, aby se tekutina zredukovala, pak hrnec stáhněte z plotny a nechte čatní vychladnout. Zchladlé čatní rozdělte do misek a podávejte s křidýlky

Poznámka k receptu

Lepkavým křidýlkům nelze odolat. Ideálním parťákem je pro ně mangové čatní, které každé sousto promění v ohňostroj chutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...