KUŘE S MEDOVÝM KOZÍM SÝREM, BYLINKAMI A VÍNEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuře vytáhněte z lednice asi 2 hodiny před přípravou, ať později v troubě neutrpí teplotní šok. Med zahřejte v pánvi, přidejte ořechy a nechte lehce zkaramelizovat. Pak směs vylijte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ztuhnout, Nakonec ji nasekejte nadrobno.

2. V mísce smíchejte kozí sýr, nasekané bylinky a ořechy. Česnek rozdělte na stroužky, ale neloupejte ho, jablko nakrájejte na osminky a vykrojte jádřinec. Kuře zvenku i zevnitř osolte. Uvolněte kůži na prsou a do vzniklé kapsy vetřete tolik sýrové směsi, kolik se vejde, dejte ale pozor, ať jemnou kůži neprotrhnete. Do břicha vložte česnek a jablko a nohy svažte kuchyňským provázkem.

3. Do pekáčku dejte víno, posaďte na ně kuře a zakápněte ho olejem. Podlijte ciderem, a pokud vám zbyla sýrová směs, nadrobte ji kolem kuřete. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1–1,5 hodiny, podle váhy kuřete. Hotové kuře nechte ještě 10 minut odpočinout – šťáva, která se držela ve středu, se díky tomu dostane až k povrchu. Pak teprve pečínku naporcujte a podávejte.

Poznámka k receptu

Nezvyklá nádivka pod kůží nás dostala, díky ní a vínu je kuře sladké i slané, jemné i výrazné, a hlavně dokonale šťavnaté. Pokud vás ke kozímu sýru nepřemluvíme, zůstaňte u klasiky a nahraďte ho máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...