Kuře s bylinkovou salsou a paprikami
Seznam surovin
- kuřecí maso 6 kusů (horní stehna)
 - paprika červená 1 kus
 - paprika žlutá 1 kus
 - paprika 1 kus (oranžová)
 - petržel hladkolistá 5 snítek
 - tymián 4 snítky (čerstvý)
 - rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
 - olej olivový 2 lžíce
 - máslo 3 lžíce
 - šťáva citronová 1 lžíce
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
1. Papriky omyjte a nakrájejte na tenčí proužky. Kuřecí stehna z obou stran dobře osolte a opepřete. Ve větší pánvi, kterou můžete vložit také do trouby, rozpalte máslo. Kuře vložte na pánev kůží dolů a opékejte, dokud pečínka nezezlátne. Pak je otočte a chvilku pečte z druhé strany, aby se maso zatáhlo. Poté vyndejte z pánve.
2. Do pánve dejte papriky a pár minut je za občasného promíchání opékejte. Nemusí změknout, ale všechny kousky by se měly obalit máslem. Porce kuřete naskládejte na papriky, pánev dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 10 minut nebo dokud maso nebude hotové.
3. Bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou, případně osolte a opepřete. Jakmile je kuře hotové, vytáhněte je a na každý kousek nalijte trochu salsy. Podávejte s kuskusem, bulgurem nebo pečivem.
							
						
					




Načítám komentáře...