Grilovaná kuřátka s medem a zázvorem

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřata omyjeme, odřízneme z nich prsní řízky i s kůží a křidélkem, všechno maso potřeme olejem, opepříme, osolíme a necháme v chladničce hodinu odležet.

Připravíme si 4 čtverce alobalu, do středu každého položíme omytou a osušenou bramboru, přidáme kousek bylinkového másla a kapku olivového oleje, osolíme, opepříme a každou bramboru do alobalu dobře zabalíme. Na rozehřátý gril nebo do vyhřáté trouby zapnuté na gril položíme nejprve kuřecí stehna a zabalené brambory, po 10 minutách přidáme prsíčka. Maso během grilování otočíme a když je téměř hotové, začneme ho potírat směsí vína, medu a zázvoru a dopečeme ho dozlatova.

V misce promícháme řecký jogurt se solí, pepřem a trochou olivového oleje. Rozdělíme ho do malých misek a podáváme s grilovaným kuřetem a pečenými bramborami.

Poznámka k receptu

Kukuřičná kuřata jsou opravdová lahůdka, protože mají menší hmotnost a hlavně jsou živena kukuřičnou směsí, což má za následek nejen typickou nažloutlou barvu, ale jejich maso je díky tomu velmi chutné, šťavnaté a křehké. V obchodech se prodávají chlazená.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...