Bánh mì s kuřecím masem na citronové trávě

Seznam surovin

Náplň:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zalijte cukr rybí omáčkou a míchejte, dokud se nerozpustí. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, jemně nasekanou citronovou trávu, sambal oelek nebo chilli papričku nakrájenou nadrobno a lžíci oleje. Vše promíchejte a do připravené marinády vložte očištěná a osušená kuřecí prsa. Marinujte ideálně přes noc, minimálně alespoň 2 hodiny.

2. Na rozpálenou pánev kápněte trochu oleje a restujte pozvolna marinované kuřecí maso z obou stran. Pozor na teplotu, marináda obsahuje cukr a při vysoké teplotě se maso rychle připaluje. Hotové maso nechte pár minut odpočinout, pak nakrájejte na plátky.

3. Bagety podélně nařízněte z jedné strany, druhou nechte nedokrojenou. Natřete obě strany majonézou a vkládejte suroviny v pořadí: nakládaná zelenina, kuřecí maso, okurka, koriandr a chilli.

Poznámka k receptu

  • Dbejte na to, aby se kuřecí prsa nevysušila, ale současně propekla. Pomůže vám marináda, díky níž maso více zkřehne a jeho příprava bude snazší.
  • Nutné počítat s marinováním 12 hodin.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...