Krůtí prsa s limetkovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krůtí prsa po délce prokrojte, rozevřete, lehce naklepejte, posypte solí, drceným pepřem, jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky.

Upravte do válečku, omotejte nití a opékejte asi 4-5 minut ze všech stran na olejem potřené pánvi. Váleček přendejte do zapékací misky, podlijte 4 lžícemi vody, šťávou z 1/2 citronu, pokryjte tenkými plátky limetky, vložte do předehřáté trouby a pečte při cca 180 °C asi 30 minut.

Do kastrůlku slijte šťávu od upečeného masa (maso nechte ve vypnuté troubě), přidejte máslo, limetkovou a citronovou šťávu, vývar a maizenu.

Za stálého šlehání uveďte do varu a krátce povařte, jen co omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolte a opepřete.

Podávejte s barevnou biorýží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...