Kachní prsíčka s višňovým přelivem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso omyjte, osušte a osolte. Na každou stranu prsíček přiložte jednu snítku rozmarýnu a přivažte nití. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce másla a maso z každé strany asi 2 minuty opékejte. Pekáček vložte do předehřáté trouby a pečte při 200°C asi 30 minut. Během pečení prsíčka přelévejte vypečenou šťávou a podle potřeby podlévejte vodou. Maso vyndejte a uchovávejte horké.

V hlubší pánvi rozehřejte zbylé máslo a okapané višně na něm poduste. Směs osolte, přimíchejte likér a balzamikový ocet a dochuťte směsí pepře a koriandru. Přilijte trochu horké vody a povařte.

Prsíčka nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře, přelijte vypečenou šťávou a přidejte směs s višněmi.

Podávejte s rýží.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...