Kachní paštika s koňakem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Játra dobře omyjeme, odblaníme a nakrájíme na maličké kousky. Do mísy k nim přilijeme mléko, ve kterém je necháme odležet minimálně hodinu, nejlépe přes noc. Poté mléko scedíme a k játrům přilijeme zhruba po dvou centilitrech koňaku (nebo brandy) a portského vína. Promícháme, necháme chvíli odpočívat a rozdělíme na dvě poloviny.

Jednu polovinu vykoupaných jatýrek orestujeme na oleji na pánvi do změny barvy (nemusí být doměkka, stačí, když ztuhnou a srazí se) a necháme vychladnout. Druhou polovinu rozmixujeme s rozměklým máslem, solí a pepřem dohladka. Do hladké umixované směsi přidáme vychladlá orestovaná játra a zamícháme.

Formu vyložíme dlouhými plátky slaniny, naplníme směsí a několikrát sklepneme. Plátky slaniny můžeme položit i svrchu, aby paštika držela tvar. Paštiku pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě na 80 - 100 °C asi 40 minut. Po zchladnutí vložíme do lednice alespoň na 24 hodin a necháme dobře ztuhnout.

Paštiku podáváme nakrájenou na silnější plátky spolu se švestkovým povidly, opečenou bagetkou, zdobené snítky pažitky vcelku.





Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...