Jatýrka se zázvorem
Seznam surovin
- játra 300 gramů (drůbeží)
 - cibule 2 kusy
 - pórek 1 kus
 - paprika 1 kus
 - sójová omáčka 3 lžíce
 - zázvor 1 lžička (mletý)
 - víno červené 50 mililitrů
 - moučka bramborová (škrob) 2 lžičky
 - sůl
 - cukr
 - olej (na smažení)
 
Postup přípravy
Játra omyjte, osušte, odblaňte a nakrájejte na kousky. Dejte je na rozpálený olej a osmahněte.
Podlijte vínem a duste do poloměkka. Potom přidejte nakrájenou papriku, cibuli nebo pórek (zelenou část nechte stranou na ozdobu), zázvor a ještě chvíli duste.
V trošce studené vody rozmíchejte solamyl, vlijte ho ke směsi a míchejte a vařte 1 minutu. Směs osolte, popřípadě oslaďte.
Podávejte s bramborovými hranolkami nebo kroketami posypané na nudličky nakrájenou zelenou částí cibule či pórku.
							
						
					




Načítám komentáře...