Plněné kedlubny

Seznam surovin

Na masovou směs:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rohlík nakrájíme na plátky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. V míse smícháme mleté maso se solí, pepřem a mletou paprikou, vmícháme namočený rohlík a směs necháme v chladu odpočinout.

Kedlubny oloupeme, odkrojíme z nich horní čtvrtinu a ostrým krátkým nožem vykrájíme vnitřky. Nakrájíme je společně s oloupanou mrkví na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Ihned je zprudka zchladíme ve studené vodě, necháme odkapat a vmícháme do masové směsi.

Vydlabané kedlubny vytřeme máslem, naplníme masovou směsí a rozložíme do zapékací misky. Pokapeme je zbylým máslem a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 190°C. Pak kedlubny zakryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme dalších 15 minut. Mezitím smícháme sýr se smetanou, rozdělíme ho na kedlubny a odkryté je dopečeme dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...