Pečená dýně
Seznam surovin
- dýně 1 kus (menší Hokkaidó)
 - česnek 10 stroužků
 - olej olivový 4 lžíce
 - olej sezamový 1 lžíce
 - cukr krupice 1 lžíce (třtinový)
 - kmín římský (mletý)
 - sůl
 - pepř
 - oregano (čerstvé(nebo šalvěj))
 
Postup přípravy
1. Dýni zbavenou vnitřní části se semínky (Hokkaidó není třeba oloupat) nakrájejte na půlměsíčky. Česnek oloupejte a plochou stranou nože ho trochu rozmáčkněte. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Dýni i česnek rozložte na pekáč, zakápněte oběma oleji, posypte cukrem a dochuťte solí, pepřem a kmínem. Posypte oreganem a pečte asi 30 minut.
Poznámka k receptu
Pečení dokáže s dýní pravé divy – její šťáva zkaramelizuje, dužnina zvláční, barva se zvýrazní... Podávejte ji samostatně, s bramborami, kaší či jako přílohu k masu.
							
						
					




Načítám komentáře...