Čatní s lilkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli, řapíkatý celer a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. Oříšky nasucho opražíme na pánvi. Rozinky podle potřeby pokrájíme.

V kastrolu na oleji zvolna orestujeme cibuli, celer a zázvor. Po 3-4 minutách vmícháme nakrájený lilek a opékáme dalších 5 minut. Směs ochutíme cukrem, octem a kari kořením, vmícháme rajčatový protlak, rozinky a piniové oříšky, podlijeme vodou a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.

Nakonec směs osolíme a okořeníme koriandrem a pepřem.

Poznámka k receptu

Lilkové čatní je výbornou přílohou ke steakům nebo grilované zelenině. Můžeme je podávat také teplé s rýží nebo pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...