Bylinkový chřest s vejcem a celerovou strouhankou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelený chřest, ze kterého odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s bylinkami (tymián) a dáme vařit do osolené vody cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy.

Do osolené a troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vajíčko1 ks tak, aby žloutek byl tekutý a obalený bílkem 2- 3 minuty.

Celer nastrouháme nahrubo a osmažíme na másle do zlata, necháme okapat a vychladit.

Na talíř poklademe teplý chřest (bez provázku a bylinky), pokapeme máslem, na chřest dáme vajíčko, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek a posypeme rozdrobeným smaženým celerem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...