Marocká kořeněná vejce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V rendlíku zahřejte 4 lžíce oleje a přidejte papriku, chilli vločky a kurkumu. Na mírném ohni prohřívejte 5 minut, koření se ale nesmí začít smažit. Ochucený olej pak přeceďte přes jemné sítko a nechte zchladnout.

2. V pánvi rozpalte zbylý olej a postupně do pánve rozklepněte vejce a usmažte volská oka. Každé osolte, posypte římským kmínem a zakápněte ochuceným olejem. Podávejte s pečivem

Poznámka k receptu

Ochucený olej dá vejcím úplně nový rozměr. Zaujala nás kombinace zemité papriky, ostrého chilli a kurkumy, ale můžete zkusit i další koření. třeba šafrán a koriandr.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...