Větrníky s krabí náplní

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na vymazaný plech nastříkáme malá kolečka – větrníky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 230 °C a krátce zapečeme (asi 5 minut), až se těsto nafoukne. Troubu přitom neotevíráme. Pak snížíme teplotu na 160 – 170 °C, větrníky dopečeme dozlatova a necháme prochladnout.

Krabí maso necháme odkapat a rozdrobíme ho do misky. Přidáme majonézu, jemně nastrouhaná vařená vejce, jemně nasekaný celer a cibuli a vše promícháme. Směs osolíme, přidáme cukr, dochutíme citronovou šťávou a worcesterem a opět důkladně promícháme.

Větrníky podélně rozkrojíme, na spodní díl položíme oprané a dobře odkapané listy salátu, naneseme na ně krabí náplň, ozdobíme ji nakrájenými rajčátky a zelenými bylinkami a přiklopíme vrchním dílem větrníku.

Recept na odpalované těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...