Základní odpalované těsto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme olej a malou špetku soli a přivedeme k varu. Do vroucí vody s olejem přisypeme prosátou hladkou mouku a důkladně promícháme.

Vzniklé těsto stále restujeme na mírném ohni za stálého důkladného míchání (odpalujeme), až se přestane lepit na dno a vařečku. Horké těsto vložíme do studené mísy a za stálého míchání a propracovávání ho necháme vychladnout (můžeme použít i hnětací robot).

Do studeného těsta vmícháme jedno po druhém vejce, každé do těsta dobře zatřeme a dále propracováváme vařečkou, až vznikne hladké, husté, leské, ale i měkké a lepkavé těsto.

Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s větší trubičkou a stříkáme na vymazaný plech do různých tvarů (můžeme použít i navlhčenou lžíci), které pak upečeme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 5

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...