Plněné žampiony se špenátem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Žampiony očistíme a nožičky nakrájíme na plátky. V kastrolu krátce opražíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme žampionové nožičky a krátce je podusíme. Pak přidáme smetanu, rozdrobenou nivu a pomazánkové máslo, promícháme a zvolna dusíme do zhoustnutí.

Dvě lžíce oleje smícháme s nasekaným česnekem a rozmarýnem, v této směsi obalíme žampionové hlavičky a zprudka je opečeme ze všech stran na oleji. Polovinu hlaviček rozložíme do pekáčku (vršky dolů), naplníme je připravenou směsí, přiklopíme zbylými hlavičkami a zapečeme v troubě při 180 °C.

Uvařené brambory opečeme na oleji, přidáme do pekáčku k žampionům a dále pečeme dozlatova.

Oprané lisy špenátu lehce podusíme v kastrolu pod pokličkou, osolíme a rozdělíme na talíře. Přidáme žampiony a brambory a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Pokud neseženete čerstvý špenát, klidně připravte mražený, ale listový, ne protlak.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...