POMAZÁNKA Z ČERVENÉ ČOČKY
Seznam surovin
- čočka červená 200 gramů (loupaná)
 - bobkový list 1 list
 - koření ghí 3 lžíce
 - cibule (1-2 kusy)
 - koriandr 1/2 lžičky
 - kmín římský 1/2 lžičky
 - mrkev 2 kusy (velká)
 - sůl
 - umeocet
 - řeřicha (klíčky na ozdobu)
 
Postup přípravy
1. Čočku propláchněte v sítu pod tekoucí vodou, vložte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a přiveďte k varu. Vařte 15–20 minut, dokud čočka nebude měkká a voda se nevsákne.
2. Cibuli nakrájejte nahrubo a nechte zesklovatět na ghí se špetkou soli. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a ještě 2–3 minuty restujte. Je-li směs na pánvi příliš suchá, můžete podlít lžící vody.
3. Čočku s mrkví rozmixujte dohladka, dochuťte umeoctem a nechte vychladnout. Servírujte s žitným kváskovým chlebem a posypané řeřichou.
							
						
					



Načítám komentáře...