PEČENÁ RAJČATA S BYLINKAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plech vymažte olivovým olejem. Rajčata nakrájejte na měsíčky a klaďte na vymazaný plech. Rýžovým sirupem zalijte rajčata, posypte bylinkami a osolte. Vložte do trouby a pečte cca 40 minut na 170 °C. Hotová rajčata poznáte tak, že se odpaří šťáva, kterou rajčata pustí, a rýžový sirup začne po stranách plechu karamelizovat.

Poznámka k receptu

Rajčatovo-bazalkovou omáčku i pečená rajčata s bylinkami můžete mít celoročně připravené k použití, když je sterilujete. Postup je jednoduchý. Plňte je do čistých sklenic, zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 80 °C. Takto vám vydrží i rok.“

RAJČATOVOU OMÁČKU I PEČENÁ RAJČATA MŮŽETE DÁL POUŽÍT V KUCHYNI: jako základ rajčatové polévky jako základ omáčky na těstoviny jako základ na pizzu do pomazánek

SUROVINY NA JEDEN PLECH:

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...