Lilek v parmazánovém těstíčku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce prošlehejte s bílým vínem, moukou, nastrouhaným parmazánem a špetkou soli (nepřesolte – sýr je dost slaný) a znovu dobře prošlehejte metličkou. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, pokud je to nutné, přidejte trochu mouky.

2. Lilky nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a osolte po obou stranách. Po pár minutách z nich odsajte „vypocenou“ tekutinu papírovou utěrkou.

3. Na velké pánvi rozpalte olej. Plátky lilku obalujte v těstíčku a pak smažte na středním ohni po každé straně asi 3 minuty dozlatova.

4. Upečené lilky dávejte na papírové utěrky, které odsají tuk. Podávejte s hlávkovým salátem, zakapaným osoleným jogurtem.

Poznámka k receptu

Lilky nechte chvíli „vypotit“, ne kvůli hořkosti, ale kvůli velkému obsahu vody, vypocené lilky nenasáknou tolik oleje.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...