Cibulová marmeláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte na tenké klínky. V silnostěnném nebo litinovém hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibuli a na velmi mírném ohni za občasného promíchání redukujte obsah hrnce na polovinu.

2. Přidejte cukr, tymián, podle chuti balzamikový ocet, promíchejte a dál vařte na velmi malém plameni, cibule s cukrem lehce zkaramelizuje a obsah hrnce bude houstnout.

3. Asi po hodině by už měla vzniknout hustá hmota marmeládové konzistence, podle potřeby ji dochuťte solí a pepřem, promíchejte, ještě krátce povařte, odstraňte větvičky tymiánu a plňte do sterilizovaných skleniček nebo připravte rovnou k podávání. Uzavřená ve skleničkách vydrží marmeláda v chladu a temnu několik měsíců.

Poznámka k receptu

Je skvělá k masům, paštikám i sýrům a dokáže z jednoduchého jídla vykouzlit elegantní pokrm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...