Závin z tvarohového těsta plněný mletým masem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvaroh rozetřete s vejcem a olejem, přidejte sůl a postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vypracujte hladké těsto, zakryjte ho a nechte odpočinout.

Žemli nakrájejte na kostičky, namočte do vody a vyždímejte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Slaninu nakrájejte na tenké nudličky. Na rozehřátém oleji opečte slaninu, přidejte cibuli s
česnekem a nechte zesklovatět. Žemli smíchejte s mletým masem, vejcem, bylinkami, solí a pepřem a přidejte cibuli s česnekem a slaninou. Vše důkladně prohněťte.

Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát, potřete je nádivkou (pruh na okraji nechte volný) a poklaďte proužky kapie. Plát sviňte do závinu, přeneste na plech vyložený pečicím papírem švem dolů
a potřete žloutkem rozkvedlaným v mléce. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a závin upečte dozlatova.

Poznámka k receptu

Závin podávejte teplý nebo studený s nakládanou či čerstvou zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...