Špenátové tortellini

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nasekaný špenát podusíme na oleji se smetanou a prolisovaným česnekem. Osolíme ho a zahustíme strouhankou.

Z mouky, vajec a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 mm. Obráceným hrnkem z něj vykrojíme kolečka a do středu každého dáme lžičku špenátové nádivky. Kolečka přehneme na polovinu a okraje k sobě pevně přimáčkneme. Každé půlkolečko pak obtočíme kolem prstu a oba cípy k sobě pevně spojíme tak, že vznikne malý klobouček.

Plněné tortellini vložíme do hrnce s větším množstvím vroucí osolené vody a vaříme je asi 10 minut (vkládáme je po částech, protože vařením zvětší svůj objem). Uvařené tortellini slijeme, rozdělíme do misek nebo talířů a podáváme přelité zakysanou smetanou a posypané balkánským sýrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...