Linguine s cuketou, rajčaty a avokádem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Omytou cuketu rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je příčně na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na jemné plátky, rajčata nakrojíme na špičce do křížku a zprudka je spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Avokádo rozkrojíme na poloviny, vyjmeme pecku, dužninu rozkrojíme na čtvrtky, stáhneme slupku a nakrájíme na tenké plátky.

Na rozpáleném oleji v kastrolu zprudka orestujeme cuketu a česnek, osolíme a opepříme, zalijeme smetanou a tekutinu varem zredukujeme na polovinu. Do směsi přidáme odkapaná rajčata, avokádo a minutu provaříme.

Nakonec do zeleniny vmícháme uvařené těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme sýrem.

Poznámka k receptu

corino je sýr z ovčího mléka, může být buď jemný a měkký, nebo naopak velmi tvrdý a zralý. Mladý nezralý sýr se nazývá Ricotta Pecorino a nejznámější uzrálý sýr je Pecorino Romano. Prodává se ve velkých válcích s tvrdou žlutou kůrkou. Pro tento pokrm se hodí tvrdý zralý typ, ale můžete použít také strouhaný parmazán.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...