Svěží salát z červené řepy, jablek a bulguru

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řepu oloupejte a nakrájejte na klínky. Položte je na plát alobalu, zakápněte balsamikem a olivovým olejem, osolte a zabalte do balíčku. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut doměkka.

2. Zatímco se řepa peče, uvařte bulgur: 1 díl buguru zalijte 2 díly osolené vody, vařte asi 3 minuty a nechte dojít pod pokličkou, dokud nevstřebá tekutinu. Z jablečného octa, balsamika, hořčice, medu a oleje ušlehejte hustou zálivku. Pekanové ořechy nasucho opražte.

3. Jablka rozpulte, odstraňte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Pažitku nasekejte nadrobno. Ve větší míse smíchejte řepu, jablka, bulgur, ořechy i pažitku. Zalijte dresinkem a znovu lehce promíchejte. Zdobit můžete lístky mladé řepy

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...