Slaný dýňový koláč

Seznam surovin

Na těsto:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dýni omyjeme, pokud možno oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli a dýni osmahneme na troše oleje, až se nevytvoří celistvá hmota - asi 20 až 25 minut. Podle typu použité dýně buďto podléváme nebo naopak přebytečnou vodu odstraníme, přidáme sekanou mátu, na kostičky nakrájenou Fetu a rozšlehaná vejce.

Ze surovin vypracujeme těsto a rozdělte jej na 2 části. Z každé části vyválíme plát o tloušťce asi 4 mm.

Ohnivzdornou mísu nebo plech vymažeme olejem, vyložíme jedním plátem těsta, na něj navršíme dýňovou hmotu a pokryjeme druhým plátem těsta. Potřeme olivovým olejem nebo rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě dozlatova při 180 °C 130 minut a pak teplotu zvýšíme na 200 °C na dobu 10 minut.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...