Rýžový kuba

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby namočíme na 20 minut do studené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na lžíci sádla. Přidáme osušené a nakrájené houby, posypeme kmínem a dusíme 15 minut doměkka.

Rýži propláchneme v několika vodách. Zalijeme ji studenou vodou v poměru 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody a vaříme 17 - 20 minut doměkka. Do mírně zchladlé rýže vmícháme podušené houby, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř.

Do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky urovnáme rýžovou hmotu a pečeme ji v troubě vyhřáté na 175 °C 20 minut. Navrch rozdělíme hrudky sýru a dopečeme ještě dalších 10 minut.

Poznámka k receptu

Houby můžete použít jak sušené, tak čerstvé, nasbírané v lese, nebo v obchodech dostupné žampiony či hlívu ústřičnou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...