Rizoto se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vývar přivedeme do varu. Mezitím v široké těžké pánvi rozpálíme olej s polovinou másla, přidáme oloupané a jemně nasekané šalotky nebo cibuli a necháme je 2 minuty zesklovatět. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a opékáme další 3 minuty. Pak přidáme rýži a promícháme tak, aby veškerá rýže byla obalená tukem.

Přidáme víno a šafrán a dusíme bez pokličky, dokud se všechna tekutina nevstřebá do rýže. Pak naběračkou přiléváme postupně vývar a stále mícháme, dokud rýže nezměkne, ale zůstane pevná na skus (trvá to asi 20 - 25 minut).

Vmícháme zbytek másla, creme fraiche nebo smetanu a parmazán a rizoto podle chuti osolíme a opepříme. Odstavíme ho z ohně, zakryjeme poklicí, necháme ještě 2 minuty dojít a pak ihned podáváme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...